Nu har vi efterhånden mødt en håndfuld forskellige guides og de har alle et til fælles – de har en håndfuld tricks de kan fyre af til fester for at imponere. Vi mistænker dem for at have alt for lang tid når de sidder og skal vente på turister der oplever forskellige attraktioner og der øver sig på hinanden med tændstik tricks, små tryllekunster, folde figurer af papir og pengesedler, snitter fine ting af blade og alt muligt andet. Det er sikkert også godt at få øvet sig ædru, da vietnameserne virkelig går til den når de drikker. Der skåles hele tiden og de tager store slurke af deres øl, hvis ikke de lige drikker risvins-spiritus.

Hvad er så de tre vildeste tricks jeg har set indtil videre?

  1. Cigaret forvandlet til penge. Guiden tændte en cigaret og holdte den ind i hånden, hvor en kursist hældte øl hen over. Guiden rullede med hænderne og havde så pludselig en pengeseddel i hånden i stedet. Det var ganske imponerende og ikke noget vi umiddelbart kunne regne ud, men da sedlen ikke var mere værd end 1/3 cigaretpakke var der mange der godt kunne se en god forretning i stuntet.
  2. Spise en gekko. Ja, den er god nok.. Først tror man det bare blive sagt for sjov, men pludselig stor guiden med en gekko han har fanget på væggen og ser rundt på publikummet der er splittet mellem forargelse og nysgerrighed. En gekko skal skyldes ned med risvin, som bliver proppet i munden efter gekkoen. Det resulterede i første omgang til at gekko nummer 1 stak af ud af munden, og uden at nogle ville udlevere den, måtte guiden op og fange en ny. Denne slap ikke og røg med risvinen ned, mens tilskuerne sad målløse og så på…
  3. Skyd til måls med hjemmelavet luftgevær. Pludselig midt i festen trækker hotelejeren sit hjemmelavede gevær frem, som består af rør og en masse gaffatape. Geværet fyldes med antændelse gas – i dette tilfælde myggespray, og har en indre anordning der kan lave en gnist. Dette gevær var til og med udstyret med en laser så det blev nemt at sigte, og skød med små metalkugler. De påstod at have dræbt fugle med det. Denne aften blev det dog bare stjernefrugt og flasker der blev skudt efter.

    Guide forvandler cigaret til pengeseddel mens kursist hælder øl hen over hænderne på ham.

    Guide forvandler cigaret til pengeseddel mens kursist hælder øl hen over hænderne på ham.

Categories: Kultur, Vietnam

Comments are closed.