Top bar studietur

Arrangør af studietur for 34 studerende og 2 undervisere. Det gav sved på panden, men var super sjovt. Vi var af sted I to uger og besøgte 8 forskellige virksomheder, samt var på to af mig på forhånd arrangerede ture.

Vi var tre studerende der var hovedarrangører af turen og jeg meldte mig for at udfordre mig selv, samt at finde ud af om det var noget for mig at være rejseleder. Ja! Det var fedt, og det kunne jeg jo heldigvis senere overbevise Dansk Studie Center om at de skulle hyre mig til at fortsætte med.
Forarbejdet til studieturen var stort med kontakt til virksomheder og rejsebureauer, samt at hente legater og sørge for alle fik forsikring og vacciner.

Vi besøgte produktionsvirksomheder, design studier og universiteter, hvor vi alle steder blev vist rundt og fik præsentationer, og kunne tage en masse brugbar viden med os hjem igen.
De fleste besøg lå samlet på få dage, for at give plads til fritidsaktiviteter.
Jeg havde arrangeret en tur ud til Skt. George og Kusu øerne i Singapore, hvor vi kunne slappe af, snorkle og gå i vandet, og i Malaysia var vi på rafting udflugt, og brugte en hel dag i junglen.

Som rejseledere blev vi udfordret nogle gange, med først uacceptable soveforhold til vores undervisere. Hotellet havde blandt andet placeret vores ældre mandlige underviser på en kvindelig sovesal og bare trukket et gardin foran hans seng, og dermed kaldt det et privat rum. Alle kvinderne skreg når han bare gik ind af døren.
Senere havde vi kakerlakker og sengelus igen hos underviserne. Og sidst blev vi snydt for en hel dag på tropeøen Tioman Island, hvor vi sluttede opholdet, fordi færgerne gik anderledes. Vi kørte en klageproces og fik en god stak penge tilbage.

Det var både sjovt, udfordrende og lærerigt at være på tur, og jeg har slet ikke set nok af Malaysia, som må komme på listen over fremtidige destinationer.

Periode: 2012, 2 uger
Besøgte steder: Singapore, Kusu og St. John’s Island, Kuala Lumpur, Batu Caves, Kuala Kubu Bharu, Tioman Island

Billedsamling, Singapore-Malaysia

Categories: Travels

Comments are closed.