Tilbage til ø-paradiser, dette gang et helt land der er mindre end Bornholm, og det spredt ud på 115 øer; Seychellerne ud for Tanzanias kyst.

Det er fedt at være tilbage et sted med kultur! Ikke at der er noget gammel kultur på Seychellerne, da øerne var ubeboede til Franskmændene fandt dem i 1700-tallet og derfra startede en koloni op og importerede slaver fra Afrika, hvis efterkommere nu udgør størstedelen af lokalbefolkningen.

Vi ankom fra Australien og måtte indse at der er forskel på varme, eller rettere på oplevelsen af varme relativt til luftfugtigheden. Mahe er Seychellernes største ø, som har bjerge i midten med den højeste top værende 907m! Det er helt vildt, det er ligesom bjerge der går direkte i havvandet. Dækket i tæt jungle og lavet af store granitsten. Bjergene samler skyerne, så det regner rigtig tit på toppen og fugtigheden på netop denne ø er super høj. Vi rejste til nogle af de mindre øer, der var klart mere tørre og med mere brændene varme. Fascinerende s forskelligt klimaet kan være på så relativt et lille område.

Det er ikke andet at sige end at det er fantastisk smukt! Strandene er i verdensklasse, og med bjergene som baggrund så fås der ikke bedre ø-paradis.

Livet her er roligt i afslappet tempo med reggae rytmer og sød Takamaka Rom.
Der er en mindre befolkning af indere og det virker som om det er dem der ejer alle butikkerne, det er i hvert fald påfaldende mange indere vi handler hos i forhold til hvor mange vi ser på gaden. Måske den indiske mentalitet er mere effektiv end den afrikanske og de simpelthen er bedre forretningsfolk.

De tre uger her med kursisterne har budt på super svedige v andreture, masser af snorkling, fisketur med storfangst af tun, gode fester på hotellet, en masse køreture i bumlebus, strand, strand og lidt mere strand… og ja, jeg ligger lidt i skyggen, og så går jeg en lang tur og ser mig omkring. Jeg lærer aldrig bare at ligge ved stranden…

Vi laver alt vores mad selv, da det er alt for dyrt at spise ude, og ja, faktisk ret dyrt at handle ind også – 14kr for tre tomater, eller hvad med 150kr for en vandmelon! Til gengæld er is billige og gode, så vi kunne hurtigt blive ligeså runde som de lokale. Kvinderne her må være XL i gennemsnit, mens mændene er mere almindeligt byggede. Der er ingen motionskultur og madkulturen er ikke præget af grøntsager. Det er ikke engang fordi at indkøbsstederne bugner af frugt, selvom junglen er fyldt med dem. Fisk er her til gengæld masser af, så jeg får indtaget mine omega 3 mens jeg er her J

Tre uger gik med kursisterne og vi skulle hjem. Ø-paradiset trak dog mere i mig, og jeg missede bevidst flyveturen og blev! Vi ses derhjemme når jeg får købt ny billet og sat kursen nordpå, hvem ved hvornår..

Karakteristisk Seychelliansk strand med granitklipper og hvidt sand.

Karakteristisk Seychelliansk strand med granitklipper og hvidt sand.

Havskildpadde på snorkletur

Havskildpadde på snorkletur

Sjældne landskildpadder, som en lille ø er fyldt med

Sjældne landskildpadder, som en lille ø er fyldt med

Smukke træer i junglen, på trekketur over bjerget

Smukke træer i junglen, på trekketur over bjerget

Den lille af mine to tun på fisketuren

Den lille af mine to tun på fisketuren

Regn over bjergene og sol over vandet

Regn over bjergene og sol over vandet

Solnedgang over Beau Vallon, stranden vi bor ved

Solnedgang over Beau Vallon, stranden vi bor ved

Categories: Fiji, Seychellerne

Comments are closed.