For to år siden var jeg i et trafikuheld i Indien der medførte at jeg efterfølgende havde et væsentligt mere anstrengt forhold til trafik, især motorcykler. Ikke fordi at uheldet var på en motorcykel (men en trehjulet tuk-tuk, se tidligere blog indlæg), men det virker som det mest usikre og farlige transportmiddel. Inden Vietnamturen havde jeg været lidt nervøs omkring dette fordi jeg ved de kører rundt på scootere til alt, men jeg har på magisk vis glemt min skræk tilbage i Danmark og har været helt rolig indtil nu. Vel vidende at jeg kunne sidde bag på scooter og tage selfies turde jeg godt tage med holdet på en tre dages motorcykeltur op i bjergene.

Det var en fantastisk weekend! Vi blev hentet ved hotellet hvor vi trak nøglen til motorcyklen og på den måde valgte chauffør. Min blev en mand ved navn Viet som jeg gætter på er i 50’erne. Jeg fik altså en af de mere rolige og erfarne chauffører hvilket passede mig storartet – lad de unge om de yngre chauffører der synes det er sjovt at køre ræs.

Landskabet er fantastisk, gennem rismarker og mindre bjerge fyldt med jungle, op i højlandet og ud på de små veje hvor støvet flyver og der nogle gange ikke er broer over vandløbene. Selve køreturen var en vildt fed oplevelse og alle Easy Rider kørende (vores chauffører) var sprængt fyld med energi og god humor og stoppede tit og fortalte om alt muligt vi så.

Første aften stoppede vi i Dak Lat hvor vi overnattede i langhuse med lokale. Der bor Monoung folket, der er en lille etnisk minoritet og som om aftenen gav et lille show med forskellige danse rundt om bålet. Vi drak også risvin med dem som nyder to og to. En af vores Easy Ridere havde pralet med at han ville spise en levende gekko, og vi troede han bare lavede sjov til han pludselig kom gående med en han havde fanget. Den skulle ind i munden og så skylles efter med risvin, men i det han åbnede munden for risvinen stak den af! Ingen ville fange den til ham, vi syntes alle der var rimeligt at den skulle slippe når den var undsluppet. 5 min efter kom han med en ny gekko som desværre ikke undslap og i stedet blev skyllet ned levende med risvin. Det er vel egentlig ikke værre end så mange andre dyr vi spiser, men jeg synes personligt at gekkoerne er super charmerende og det gjorde lidt ondt på mig.

Anden dagen startede med en tur på elefanter i morgensolen. Turen gik ned gennem et mudderhul, som vi godt kunne mærke var super rart for dem. Min elefant ville i hvert fald helst bare være der.

Motorcykelturen ledte os forbi en silkefabrik hvor vi smagte på silkelarver tilberedt i citrongræs, hvilket smagte ganske udmærket, et smukt vandfald og til sidst en kaffe farm med bønner der spises af væsler og så skides ud igen. Det er det dyreste og fineste kaffe mand kan købe, og jeg havde overvejet det som gave indtil jeg så de små bure med væsler og besluttede ikke at støtte dyreplageri.

Anden aften var vi i Dalat i bjergene, hvor der var et kæmpe markedsområde med alt muligt mærkeligt. Blandt andet så jeg tre mænd sidde og spise andeæg med fostre i. Det ved jeg at Rasmus har fået i Filippinerne og han skulle ikke have lov at være alene om den oplevelse, så jeg gik hen til mændene og ”faldt i snak” så godt man kan uden sprog. Ikke længe efter havde jeg både drukket risvin og spist andeæg, til og med en god bid med hovedet på det lille foster. Det hele knasede lidt ekstra, men smagte ellers bare af hårdkogt æg med salt og peber. Pjat med Rasmus at han synes det var ulækkert.

3. dag bød på canyoning om morgenen. Det har Rasmus og jeg dyrket en del i Italien og var noget jeg har talt højt om på holdet og dermed overbevist 13 om at deltage! Juhu, det havde jeg slet ikke regnet med at så mange turde. Det er noget helt andet at lave med et firma end på egen hånd da de kender stedet så godt og det derfor er meget mere vildt og adrenalinpræget. Springe ud fra 7-11m, rappelle ned gennem kraftige vandfald, og et sted hvor vi skulle ned gennem et 25m vandfald med rappelling indtil der var 4m tilbage hvor vi bare skulle hoppe og give slip på rebet. Det var ret vildt. Jeg har lavet en film om det på Youtube. Se med her:

https://www.youtube.com/watch?v=vpw4ZBZWlNY

Kan ikke få armene ned igen, det er super når der er weekender som denne, og jeg er vildt stolt af at kunne nyde det og helt være ovre min frygt. Her er en masse billeder og en film om motorcykelturen:

https://www.youtube.com/watch?v=s1W3p0v3IeQ

En af Easy Rider chaufførerne laver sjov.

En af Easy Rider chaufførerne laver sjov.

Jeg sidder med min bid af andeægget med det lille hoved med næb og er lidt skeptisk, men det smagte jo fint.

Jeg sidder med min bid af andeægget med det lille hoved med næb og er lidt skeptisk, men det smagte jo fint.

Jep, jeg springer i fra 7m.

Jep, jeg springer i fra 7m.

Jeg og en af de andre ned gennem det store vandfald.

Jeg og en af de andre ned gennem det store vandfald.

Smuk morgen på ryggen af elefanter.

Smuk morgen på ryggen af elefanter.

Her sidder vi alene på cyklerne, men vi kørte alle med chauffører, der bare rendte rundt med vores kameraer lige på det tidspunkt.

Her sidder vi alene på cyklerne, men vi kørte alle med chauffører, der bare rendte rundt med vores kameraer lige på det tidspunkt.

Viet og jeg på tur.

Viet og jeg på tur.

Jeg drikker risvin med Benny, Easy Rider lederen. Det var passende med leder og leder :-)

Jeg drikker risvin med Benny, Easy Rider lederen. Det var passende med leder og leder 🙂

Categories: Natur, Vietnam

Comments are closed.