Har du nogensinde drømt om at være på Pandera planeten fra Avatar filmen, i det fantastiske nattelandskab med lys om natten? Det har jeg i hvert fald, og New Zealand har været stedet der er kommet tættest på og har føltes aller mest magisk… udover at her generelt er helt vildt smukt, er det specifikt oplevelser med glowworms og selvlysende alger der har skabt magien.

I Waitomo besøgte vi en grotte på en black water rafting tur, hvor vi var af sted i hold af 8 personer. Vi blev udstyret med våddragter og klatreseler og fik en introduktion til rappelling, som de fleste dog allerede havde prøvet på vores canyoning tur, og derefter skulle vi fire os selv ned i et hul i jorden. Hængede i det fri ind gennem et lille hul og så 37m ned i mørket – Det i sig selv var ret grænseoverskridende og vildt for de fleste. Vi fik alle ned og gik i lyset fra vores pandelamper videre til en smal gang hvor vi på skift skulle spændes fast i en wire og af sted på en svævebanetur. Efter vi var spændt fast blev vores lygter slukket og selve turen gennem luften foregik derfor i totalt mørke! Susende gennem grotten med sin fugtige kølige luft fik vi første glimt af de små blå lys – glowworms. Det er larver der danner en lysende blå kugle for at tiltrække bytte der har forvildet sig ind i mørket. Grotten er fyldt med dem, så når alt andet lys er slukket, ses kun en stjernehimmel af små blå lys..
Efter en kop varm kakao fik vi hver en gummiring og sprang ned i det kolde vand. Herfra flød vi med strømmen af åen i bunden af grotten og nød synet af den magiske himmel. Vi efterlod gummiringene, gik et stykke gennem vandet og måtte til aller sidst udfordres på klatring samtidig med masser af vand og små rum da vi skulle klatre op gennem to vandfald i smalle passager. Det var virkelig fedt! Fyldt med spænding og udfordringer og så samtidig betagende flot.
Jeg vil godt anbefale til alle der tager til New Zealand: Waitomo Black Water Rafting.

Mindst ligeså fascinerende, hvis ikke højdepunktet af hele turen, var en nattesejlads i kajak i Bay of Islands ud fra Paihia. Vi var på 24 timers cruise, hvor båden arrangerede alle mulige aktiviteter for os. Igen en masse sjov og udfordringen oveni smukke oplevelser. Da det blev mørkt blev vi så sat i kajakker og sejlede bare et lille stykke væk fra båden, nok til virkelig at kunne se stjernehimlen, hvor mange flere stjerner er synlige end i Europa med al vores lysforurening. Mens vi sejlede ud opdagede vi pludselig at pagajerne skinnede ved hvert tag i vandet. Det viste sig at være en slags alger der suger solens lys til sig om dagen, og frigiver lyset om natten når de bevæges. Vandet lyser altså kun når man bevæger det, og så lyser det blåt omkring ens hænder, pagaj eller krop. Vi hoppede i vandet til en svømmetur efter kajakturen og blev selvlysende mens vi svømmede.. nærmest som om vi var feer med tryllestøv, eller ja, på Pandera, Avatar.
Elskede det! Wauw!
Selve cruiset indeholdt desuden at skyde til måls efter en plastikand med paintball gevær, gåtur på smuk ø, snorkling, indsamling og smagning af søpindsvin, fiske en masse snappere, lækker mad og en masse hygge.
Anden anbefaling til enhver der tager til New Zealand: Rock The Boat Adventures i Paihia

Hverken glowworms eller alger er til at tage billeder af, men i stedet får I her den sammenklippede film af New Zealand eventyret:

Fiskeri ved solnedgang fra The Rock cruiset.

Fiskeri ved solnedgang fra The Rock cruiset.

Klar til at rappelle ned i dybet.

Klar til at rappelle ned i dybet.

Vi går gennem mørket med pandelamper. Et par glowworms kan anes forover.

Vi går gennem mørket med pandelamper. Et par glowworms kan anes forover.

Categories: Natur, New Zealand

Comments are closed.