Nu skal jeg nok komme med et positivt bidrag. Det er skam ikke fordi jeg ikke kan lide landet herude og at være af sted på rejse. Det er virkelig fedt og virkelig spændende. Vi oplever hele tiden en masse forskelligt, ser nogle smukke steder, spiser lækker mad, taler med søde lokale og hygger med hinanden. Det er på en måde blevet helt hverdag, og det er derfor jeg har haft et par indlæg med mere negativ stemning, fordi det netop er de situationer der har gjort et stort indtryk på mig. Det er dog ikke det som fylder mest i hverdagen hernede, heldigvis.

Et par billeder og positive historier fra Cambodja:

Vi sejler ud af floden og møder en masse forskellige både i forskellige størrelser. Regnsæsonen er ikke sat rigtig i gang endnu, og det er derfor så lavvande at bådene støder helt sammen på midten for ikke at gå på grund. Vi er på vej ud for at se en flydende landsby på Tonle Sap søen. Det er et enestående sted – søen har Sap floden forbundet til sig der løber ud i Mekongfloden, en af verdens største floder. I monsuntiden strømmer Mekong så voldsomt at den i stedet presser vand tilbage op af Sap, der skifter retning og fylder Tonle Sap så den vokser til 7 gange sin størrelse, og bliver Sydøstasiens største sø. Der bor folk på søen i husbåde hele deres liv, og der bor folk på pælehuse hvor der er tørt den ene halvdel af året, og de skal sejle til og fra huset den anden halvdel.
Vi sejler ud på søen der strækker sig så langt øjet rækker og ser de lokale. Flere børn har slanger som kæledyr som de gerne vil vise frem, og vi besøger en krokodille farm hvor de opdrætter dyrene til salg af skind og kød.

Angkor templer: Man kan ikke sige Cambodja uden at sige Angkor. Det hører til verdens vidundere og er et område i junglen med et hav af forskellige tempelruiner, samt ruiner fra paladser og en hel civilisation hvor en storby herskede for 900 år siden. Angkor Wat er det største og mest kendte tempel, der har majestætiske tårne og smukke buddhistiske udskæringer. Bayon er et tempel med tusind ansigter, hvor du bliver mødt af en udskæring af den daværende konge portrætteret som en gud, uanset hvor du kigger hen. Og så er der Ta Prohm – Tomb Raider templet, hvor junglen er trængt ind og kæmpemæssige træer gror ud af ruinerne. Alle bliver imponeret af en tur rundt i Angkor området, også selvom der er mange turister eller drøn hedt. Det gode ved at vi var uden den dag det var 40 grader og ingen vind, var at der ikke var andre i middagsheden og vi havde Angkor Wat helt for os selv.

Ream National Park: Sejlende ned af floden i midten af parken har vi god udsigt til mangrove skovene der dækker hele vandkanten og er hjem for fiskeørne og isfugle. Vi stopper for at gå en tur ind i junglen og fornemme denne. Der er få huse i parken, alle sammen tilhørende familier der boede der før det blev nationalpark i 1993. Vi stopper ved et hus og her har de to makak-aber siddende i træet i en kæde. Det er sårede dyr som familien har taget ind og tager sig af til de bliver bedre igen og så bliver de sluppet fri. På turen i junglen viser vore guide os hvordan vi kan finde vand i de lokale planter, vi ser masser af tusindben og mærker følelsen af den tætte tunge våde luft. Turen slutter af ved havet hvor vi kan bade og opdager at havet er så varmt at vi ikke engang bliver nedkølede af at gå i vandet. Til gengæld er sandet super sjovt og siger underlige lyde når vi går på det. På en lille skrænt kan vi også mærke at sandet vibrerer når vi tamper på det – det er virkelig skørt, men ganske morsomt.

Dagene i Sihanoukville går med undervisning om formiddagen. I middagsheden slapper vi af i skyggen ved poolen, og hvis der er lidt overskyet hopper vi i til en gang sjov i vandet. Nogle dage hygger vi med spil eller teater sport eller andre lege. Om aftenen går vi ud og spiser lækker, billig mad på en af byens restauranter. Khmer mad er karry, forårsruller, risretter, grilmad, alt fra havet, oksekød med æg, nudler, alt sammen med masser af forskellige krydderier og grøntsager.
Weekender byder på ture som den til Ream National Park eller ud på smukke tropeøer.

Super smukt og spændende land.

Ta Prohm med træer og ruiner i samspil.

Ta Prohm med træer og ruiner i samspil.

Børn på Tonle Sap søen, med en slange om halsen.

Børn på Tonle Sap søen, med en slange om halsen.

Største tempel kompleks i verden - her med en flot reflektion i voldgraven.

Største tempel kompleks i verden – her med en flot reflektion i voldgraven.

Bayon templer er udsmykket med hoveder over alt, porttrætter af kongen der opførte det.

Bayon templer er udsmykket med hoveder over alt, porttrætter af kongen der opførte det.

Ved flodens udmunding i havet. En lille båd under palmerne tilhørende nogle af de få lokale der bor der endnu.

Ved flodens udmunding i havet. En lille båd under palmerne tilhørende nogle af de få lokale der bor der endnu.

Vores guide i Ream National Park fortæller om plantelivet. Denne plante indeholder vand man kan drikke.

Vores guide i Ream National Park fortæller om plantelivet. Denne plante indeholder vand man kan drikke.

Holdet sidder og spiser en super lækker aftensmad i sandet nede på stranden i Sihanoukville.

Holdet sidder og spiser en super lækker aftensmad i sandet nede på stranden i Sihanoukville.

Comments are closed.