Noget af det jeg holder aller mest af herovre er gademaden! Simpelt, billigt og lokalt. Det er som regel er lille transportabelt køkken hvor der bare bliver lavet en enkelt ret og så sidder man på bitte små skamler eller stole på fortorvet og spiser. Det kan være suppe, baguet med fyld, smoothies, forårsruller eller noget man slet ikke ved hvad er.

Den anden dag viste vores guide os et sted populært blandt studerende. Vi blev sat i en lang række på fortorvet, der var fyldt med borde hele vejen fra et gadehjørne til det næste og proppet med unge mennesker. Vi fik papaya salat med oksekød der var godt krydret og med en kokos-ris dessert drink. Efterfølgende gik vi et andet sted hen hvor man kunne få alt muligt på frost serveret i små glas og så skulle det spises med ske. Vi fik frossen yoghurt, frossen vin og frossen lilla kartoffelmos (ja, det findes virkelig). 🙂 super sjov oplevelse.

Mine kursister er virkelig åbne og kulturudforskende og det er så fedt! Den aller første dag da de ankom til Ho Chi Minh City var de meget sultne og ville gerne prøve suppe. Jeg havde aftenen forinden fået en super lækker gademadssuppe med rejer og kylling lige rundt om hjørnet og tænkte at jeg ville tage dem med derhen. Vi fik sat os og opdagede først der at suppen var en helt anden om dagen; propfyldt med forskellige indvolde og koriander. Der blev grint, og uden mere protest smagt på sagerne – sådan! Jeg frygtede det var sidste gang jeg ville få dem med på et gadekøkken, men nej, nej, i stedet har vi nu det som vores favorit, og vi har fundet et stamsted i Nha Trang by som er super godt. De servere en masse forskelligt, store retter og til en 15-20kr.

Der har ikke været nogen med maveonder, så der er ikke andet at sige end “God appetit!”.

En video fra senere på turen, hvor kursisterne prøver kræfter med taranteller:

https://www.youtube.com/watch?v=QlMT7NjqQMI

Billede af en del af gruppen der sidder med suppe med indvolde fra forskellige dyr.

Billede af en del af gruppen der sidder med suppe med indvolde fra forskellige dyr.

Frossen yoghurt, vin og lilla kartoffelmos :-)

Frossen yoghurt, vin og lilla kartoffelmos 🙂

Gadekøkken hvor der bliver lavet en ret hvor jeg kun kunne regne ud hvad ca. halvdelen var; rispapir, vagtelæg, noget grønt, noget sort, noget stegt og en masse chili.

Gadekøkken hvor der bliver lavet en ret hvor jeg kun kunne regne ud hvad ca. halvdelen var; rispapir, vagtelæg, noget grønt, noget sort, noget stegt og en masse chili.

Categories: Kultur, Vietnam

Comments are closed.