Er det nemt at rejse? – Jep, køb en flybillet, og så er du afsted… Det kræver ikke meget mere end at gøre det.

Er det nemt at komme på udveksling? – Ja, men man skal virkelig ville det, og været udstyret med tålmodighed, og evnen til at gennemskue ethvert form for skema e.l. der måtte dukke op på vejen.

Det hele startede med at jeg i oktober sidste år tænkte det kunne være spændende at tage på udveksling. Så skulle mulige universiteter undersøges, og jeg valgte at fokusere på dem som har en udvekslingsaftale med SDU – det skulle gøre det hele nemmere.
Inden ansøgningsfristen i november skulle fag udvælges, godkendes og der skulle søges om forhåndsmerit. Alt sammen noget forvirrende, men det var ens for alle der ville afsted, og derfor noget vi kunne hjælpe hinanden med.

Jeg fik pladsen – juhu! den 15. november, og begyndte herefter at udfatte en ansøgning til Swinburne University of Technology i Melbourne, så jeg kunne få den endelige optagelse. Den omfattede en masse detaljer, som jeg havde nogle spørgsmål til, så jeg skrev en mail til dem – og ventede… og ventede… skrev et par mails mere… og ventede… forsøgte med en anden mail… en gang i februar fik jeg et svar, så jeg kunne sende min ansøgning. Sendte ansøgningen, og ventede… ventede noget mere… sendte ansøgningen igen… stadig intet svar… ventede noget mere… sendte ansøgningen en gang til… i slutningen af april slap tålmodigheden op, og jeg ringede derned, og fik at vide at de ikke havde modtaget min ansøgning. Det viser sig at de ikke modtager mails fra mig, hvis jeg vedhæfter filer. Ansøgningen sendes igen, og jeg får svar om modtagelse. Jeg skal vente endnu en måned for at vide om jeg er blevet optaget.
I maj, dagen inden jeg tænker at jeg er nød til at ringe igen, modtager jeg mailen om optagelse! Så er det endelig sikkert, efter at have ventet over et halvt år på svaret. Nogle forskellige formularer skulle udfyldes og sendes tilbage, og det voldte igen problemer, men nu er det hele faldet på plads, og jeg har fået visum, faggodkendelse og velkomstbrev. Alt der mangler er et sted at bo.

Al ventetiden gik med at søge legater. Det er også en større omgang – bare at finde dem tager tid. Men til gengæld var det al besværet værd! De fleste havde ansøgningsfrist en gang i marts/april og uddeling her i juni, så det er nu jeg får svarene. Det siges at man med en god ansøgning får støtte fra ca. hvert 4.-5. legat man ansøger om. Jeg har søgt 22 og fået støtte fra 4, så det passer meget godt. Samlet tildeling på 36.200 kr – lækkert 😀

Samlet kan jeg sige at jeg glæder mig rigtig meget, og nu må alt det sjove snart til at begynde 😀

Categories: Australien

Comments are closed.