Så er jeg på farten igen og har denne gang ramt Fiji som første destination på min anden tur med Dansk Studie Center. For at få en fornemmelse af stedet og møde de mennesker jeg skal arbejde sammen med, er jeg taget herud 10 dage inden mit hold af 30 kursister ankommer.

Ved ankomst i lufthavnen bliver alle mødt af et lille band der spiller sommer reggae musik i hawaii (Fiji) skjorter, og et stort ”Bula!”, der betyder ”hej” eller ”velkommen”. Ikke den sædvanlige alting-skal-være-fuldstændig-stramt-og-sikkert-stemning der ellers er i lufthavnen, her skal kommer man straks i afslappet ferie humør.

Fiji består af en stor hovedø Viti Levu, og 300 små tropiske paradisøer. Der bor lige knap en million mennesker, så de fleste byer er små, men alligevel er alt det moderne liv måtte ønske muligt at finde. Generelt er udviklingen og levestandarden rimelig høj.
Vores færd sender os et par dage ud på en lille bitte tropeø der hedder Robinson Crusoe Island, hvor man kan gå fra den ene til anden ende på 10-15min, herefter er resten af tiden i Pacific Harbour på Viti Levu hvor kursisterne skal have undervisning.
Mulige aktiviteter; dykning (med hajer), snorkling, kajak, river rafting, jungle-trek, strand samt alt hvad vi kan finde på plænen ved hotellet som vi får helt for os selv i de 3½ uge vi er i Pacific Harbour.

Jeg var to dage på Robinson Crusoe Island og fik skudt tropeeventyret i gang. Fik set Fijis eneste giftige dyr, som er en hav-slange, der gerne poserede flot til kameraet.
Sov i min egen lille palmehytte og overværede show med lokal dans, fijianere gå på gløder og hang ud i hængekøjen – yeah!

Fijianerne er utrolig søde, venlige og smilende. De ligner mere afrikanere end asiater, men samtidig er 30% af befolkningen af indisk afstamning fra en periode for 120 år siden hvor man hentede en masse indere til landet som arbejdere.

Gamle stammefolk og kannibaler, nu moderne mennesker med glæde af fastfood, og derfor de fleste lidt kvabsede at se på. Oplysning om sundhed, kost og motion virker ikke til at have ramt landet endnu.

Glæder mig til en måned her sammen med de smilende mørke, og 30 blege danske unge 🙂

[jetpack_subscription_form]

Danse show

Danse show

Hav-slange

Hav-slange

Beach at Robinson Crusoe Island

Beach at Robinson Crusoe Island

Categories: Fiji, Seychellerne

Comments are closed.