Mit oplæringsprogram er rimelig frit og åbent, og jeg har en del at skulle lave, men også en masse fritid, så tog på en dykkertur i går fra morgen til middag.

Dykning er sin helt egen verden, der foregår på samme måde på tværs af lande – det er lidt ligesom med lufthavne. Når man træder ind i lufthavn-verdenen er det også de samme regler og procedure man skal igennem uanset hvor man er; check in, security, duty free, paskontrol, gates osv. De fleste dykkere er certificeret gennem PADI der er verdens absolut største dykker virksomhed, og de har selvfølgelig en bestemt måde at gøre tingene på. Oveni kommer det at det altid har været europæere og australier der har stået for dykkene hvorend jeg har været, også i Vietnam og Malaysia.

Det er over 2 år siden jeg sidst har dykket, så jeg betalte en ekstra slat for at få en genopfriskning, hvilket betød at jeg var alene med en instruktør og skulle gennemgå en række af de mest basale øvelser før vi gik i gang. Min instruktør var en engelsk pige ved navn Talia.

På sejlturen ud til de små øer blev jeg alligevel lidt nervøs da det gik op for mig at der er mange ting jeg ikke kan huske… Jeg skulle sætte alt grejet op og tjekke at det virkede, og mens vi var igang kom de fleste ting tilbage til mig, og det gik fint. Vi hoppede i vandet og skulle så starte med at tage det hele af og på igen dernede som en øvelse – meget sjovt faktisk.

Så dykkede vi ned på 5m og skulle lave nogle øvelser der; fylde masken med vand og tømme den igen, tage mundstykket ud, finde det og tømme det for vand, og redning af makker. Pludselig at have vand i øjnene stressede mig lidt og et øjeblik havde jeg vildt meget lyst til at give op og svømme til overfladen… men tænkte at jeg har gjort det før, jeg har kunnet det før, så jeg kan igen, og så gik det alligevel. Vi begyndte herefter dykket og svømmede ud blandt koraller og smukke fisk, og jeg slappede mere og mere af.

Dykning i Vietnam er ikke stedet hvor man ser store hajer, djævlerokker eller andet af de mest imponerende, men de har en masse flotte mindre fisk, og det var dejligt at flyde rundt og kigge på dem. Jeg fik hurtigt helt kontrol over min position i vandet så jeg kunne svømme tæt på forskellige ting og undgå at røre dem. Det er noget jeg har super nemt ved i tropiske farvande, men synes er vildt svært i dansk vand (noget med saltindhold, tykkelsen på våddragt og vægten af ens bælte).
Jeg havde Rasmus’ nye aktiv-kamera Garmin Virb med, og fik filmet en hel masse.

Vi holdt en pause på båden, hvor Talia fortalte mig at hun synes jeg er vildt god, og virkelig hurtigt fik styr på tingene igen. Jubii – det er fedt at vide. Giver mig meget større sikkerhedsfølelse omkring dette, som altid skræmmer mig lidt – som om min krop godt ved at det ikke giver mening jeg kan trække vejret under vand.

Andet dyk mindede om det første, men jeg var helt rolig hele vejen. Til sidst var der en af de andre grupper vi havde i syne, som havde fået øje på noget under en stor sten. Jeg kom svømmende ovenfra og kunne ikke se hvad det var, indtil det pludselig bevægede sig, og så blev det åbenlyst at det var en stor blæksprutte, fuldstædig kamufleret som koral. Wow – det er alligevel er fedt syn, og der var også mange andre misundelige oppe på båden og tilbage på centeret da vi fortalte det.

Super eventyr, og dejligt at være af sted med dykning igen! Jeg satser på at skulle ud en gang mere når jeg kommer tilbage til Nha Trang med gruppen om en måneds tid.

https://www.youtube.com/watch?v=J_b4uH3t5fQ

Små fisk Dykker over koraller Blæksprutte Klovnefisk

Categories: Natur, Vietnam

Comments are closed.