Top bar Kina

Første tur ud med rygsækken – sikke et eventyr. To 20-årige tøser der starter deres tur med at blive væk i Beijing og slutter af med at være eksperter i ”tegn-sprog” og at kunne klare sig hvor som helst.

Turen var en 2-måneders rundrejse i Kina, efter fulgt af en tur med den trans-mongolske og trans-sibiriske jernbane fra Beijing og til Moskva med stop i Ulaan Baatar og Irkutsk, videre til Skt. Petersborg, Kiev, Lviv og forskellige steder i Ungarn på vej hjem. Vi endte med at føle os hjemme på togene og sov derfor det meste af tiden så snart vi kom om bord og kunne høre donk-donk lydene.

Vi var inviteret til kinesisk nytår hos en kinesisk ven fra København, som var hjemme for at fejre højtiden. Vi var med på restaurant hvor retterne blev sat på det runde bord og udskiftet så snart det havde drejet en omgang, så vi kunne smage på nok 50 forskellige ting, mens at vi individuelt skulle skåle med alle i familien. Vi var med på gravpladsen og ære og mindes de afdøde, hvor der blev afbrændt røgelse og stillet cigaretter og alkohol fra til forfædrene. Og så var der selvfølgelig fyrværkeri – men i Kina går det mere ud på at larme end at være flot. Enhver hund kunne have ligget skrækslagen under sofaen.

Vi rejste generelt med en åben og positiv indstilling og talte med de lokale. Vi fik lært Tai Chi i en park, blev inviteret på middag og kørt hjem (2 timer) i Indre Mongoliet, fik rundture, prøvede instrumenter og var med til en begravelse i en landsby. Det var mine første oplevelser med en kulturel ja-hat på, og den har jeg ikke smidt siden.

Vejen gik forbi Tibet, som var fredfyldt og fantastisk smukt. Med en blanding af højdesyge og maveinfektion måtte vi dog begge en tur fordi hospitalet, og være slappe i flere uger. Fra det tidspunkt holdt jeg op med at være kræsen med toiletter og har derfor en hel stak latrinære historier med hjem.

Lokale oplevelser var også nøgleordet i det kulinariske, og jeg ved nu hvordan grisehjerne, vandmand, skildpadde, slange, skorpioner, søstjerner, biller og hønsefødder smager.

Mongoliet star stadig som en af mine bedste rejseoplevelser på bare de 6 dage vi var der. Vores CouchSurfing vært fik os ud til sine nomadevenner ude på landet, hvor vi var i 4 dage og boede som dem, mens vi hjalp med madlavning, hyrde får på hesteryg og malke køer. Vi oplevede en vild snestorm, at blive vækket af et lam i hytten og at de spiller det samme kortspil i Mongoliet som min tidligere kærestes forældre fra Nordjylland (Rakker).

Rusland og Sibirien var præcis som jeg havde forestillet mig med sne, damer i pels, vodka og borsh suppe. Vi gik tværs over verdens dybeste sø Baikal på isen, og følte os som svenskerne på vej over isen for at erobre København. Skt. Peterborg er måske endnu smukkere end man forestiller sig. Pludselig blev det forår og vi stod i Ungarn i 20 graders varme. Vi sluttede turen af med at tage rundt og besøge familier og venner fra mit udvekslingsophold i Ungarn. Læs om Ungarn her.

Periode: 2009, 3½ måned (2 måneder China, 6 ugers hjemrejse)
Besøgte steder: Kina – Beijing, Shanghai, Suzhou, Hangzhou, Huangshan, Wuyuan, Yangshou, Guangzhou, Hong Kong, Kunming, Tengchong, Chengdu, Xi’an, Baotou, Hohhot. Tibet – Lhasa, Shigatse. Mongolia – Ulaan Baatar, på landet i en gir. Rusland – Irkutsk, Nizhny Novgorod, Moscow, St. Petersburg. Ukaine – Kiev, Lviv. Ungarn – Miskolc, Budapest, Balassagyarmat.

Billedsamling, Kina

Categories: Travels

Comments are closed.