Top bar Yamneska

På et tidspunkt måtte mine rejser gå vestover, og det blev da to tyske veninder fra mit udvekslingsophold i Australien, besluttede at besøge en tredje tysk veninde og en mexicansk i Canada – og jeg ikke kunne modstå fristelsen til at tage med. Og nu jeg alligevel var på de kanter kunne jeg lige så godt tage et smut til Oregon og besøge min amerikanske veninde fra mit udvekslingsophold i Ungarn også. Det er skønt at få venner i hele verden.

Canada-tøse-turen indeholdt en større mængde by og shopping end jeg normalt vil indlade mig på, men det er vilkårene at rejse med en større gruppe og ikke være leder. Fik heldigvis skubbet trekking og camping i Rocky Mountains og British Columbia med i programmet, og fik 10 fantastiske dage i naturen.

Rocky Mountains er en endeløs række af tyrkisblå søer og bjergtoppe. Jeg troede der var brugt filter og photoshop på alle billeder derfra, men måtte tabe underkæben og bare nyde synet af søernes virkelige farver, der på alle måder lever op til postkortene.
I landskabet mødte vi også store kronhjorte, forskellige jord-egern og et rigt fugleliv. Vi kiggede langt efter elge og bjørne, men det må blive en anden gang desværre.

Oregon overraskede mig meget med både ørken, bjergkæder, urskov, vulkankratere og en nærmest tropisk kyst strækning. Det var ikke nok at være der i sølle 2 uger, selvom jeg kun udforskede en enkelt af de amerikanske stater.
Min amerikanske veninde Rosie er meget mere til friluftsliv, og vi var så meget af sted som arbejdet tillod. En enkelt dag kunne vi pryde campingmenuen med selvfange kæmpekrabbe og dyrekølle skåret direkte ud af en selvdød hjort om morgenen (faldet om af hedeslag, så den var ikke syg).

Rosie og hendes kæreste Martin arbejder på at blive selvforsynende og have deres egen lille gård. Det er startet med opdræt af slagte-kaniner i haven, samt køkkenhave og de er i 2015 taget på udkig efter en gård at købe og komme rigtigt i gang. Rosie skriver om sine oplevelser og tanker, hvilket er rigtig spændende at høre om. Tjek det ud her.

Periode: 2014, 5 weeks
Besøgte steder: Canada – Toronto, Niagara Falls, Montreal, Calgary, Banff, Lake Louise, Jasper, Squamish, Whistler, Vancouver. Oregon – Portland, Hillsboro, Seaside, Falls City, Carls Washburn, Umpqua, Crater Lake, Mt Hood.

Billedsamling Canada, Oregon

Categories: Travels

Comments are closed.