| Next Post »

Top bar Australien

Australien er et af de lande aller flest danskere drømmer om at rejse til – og det kan jeg ikke bebrejde dem, nature er virkelig enestående og de store distancer får en til at føle sig lille og ubetydelig, men samtidig betaget.

Jeg var et semester på udveksling i Melbourne på Swinburne University of Technology, og fik boostet min uddannelse med en masse design, samtidig med at jeg prøvede at bo i en storby, og stak af på udflugter ud i nationalparkerne i weekenderne.

Det var virkelig inspirerende og en øjenåbner for vores danske uddannelse at gå på universitetet i et andet land. Modsat mit studium i Danmark arbejde jeg ikke et eneste øjeblik i grupper, men måtte præsterer alting selv. Til gengæld var vores undervisnings hold rigtig små med 8-20 studerende, så der var masser af mulighed for vejledning, og alle undervisere arbejdede samtidigt med deres felt, så de var helt opdaterede på udviklingen. Jeg kunne også selv bestemme mit skema og hvornår jeg ville have mine fag (juhu for store universiteter), havde ikke en eneste eksamen, men en masse projekter at aflevere, og bedst af alt så var der en hel masse aktiviteter og events. Der var f.eks. en form for mad og underholdning hver anden fredag – alt fra japansk kampsport med sushi til, til en klovn og sandwich. Den faglige fleksibilitet og det sociale engagement var noget Syddansk Universitet godt kunne lære af.

Min største gevinst var dog at jeg lavede et projekt der var tiltænkt indiske kunsthåndværkere, som en australsk kvinde der handler med indiske produkter var så begejstret for, at hun hjalp mig med at virkeliggøre projektet og komme til Indien i min praktik i det efterfølgende semester. Læs mere om Indiensturen.

Jeg regnede med at skulle lærer australiere at kende i Melbourne, men måtte indse af byen er så multikulturel at det kan være svært at finde de indfødte! Jeg boede sammen med tre lokale, eller de viste sig at komme fra England, New Zealand og Sydafrika, så de var mest lokale fordi de havde boet der et par år længere end jeg. De fleste af mine venner var blandt de andre udvekslingsstudenter, og de lokale CouchSurfere jeg kom i kontakt med var også alle udlændinge.
Det var først da semesteret var ovre og min veninde og jeg tog på en måneds road trip, hvor vi boede hos en masse rigtige-lokale-CouchSurfere at vi fik mødt australierne.

Historien om Australien er dog mest historien om en fantastisk natur og dyreliv, og om forskellige måder at opleve det på. Var på vandreture og teltture i weekenderne, hvor vi kunne fodre papegøjer med hænderne, og opleve en wombat bryder ind i teltet om natten fordi vi havde glemt at ligge chokoladen udenfor. Hvis ikke det er parakitterne, så er det kænguruerne der vækker dig, eller firbenet udenfor teltdugen.
Jeg var ude og dykke nogle gange dernede, bl.a. på Great Barrier Reef, men det mest fascinerende dyk var ved South West Rock, hvor vi dykkede med grey nurse hajer.
Jeg tog desuden et kursus i kitesurfing, men formåede ikke meget andet end at plaske mit ansigt direkte i vandet af flere omgange.

Læs mere i blogindlæggene fra Australien.

Periode: 2012, 5 måneder
Besøgte steder: Victoria – Melbourne, Great Ocean Road, Grampians, Wilsons Promotory, Brisbane Ranges, Cathedral Ranges, Bright. New South Wales – Kangaroo Valley, Sydney, Royal National Park, Blue Mountains, Oxley Wild Rivers National Park, Southwest Rocks, Byron Bay. Queensland – Goldcoast, Brisbane, Noosa, Fraser Island, Bundaberg, Town of 1770, Lady Musgrave Island, Toowoomba.

Billedsamling, Australien

Categories: Travels

Comments are closed.