De sidste par uger har lignet lidt hinanden, med oplevelser i weekenden, studier fra morgen til aften mandag, for at indhente det forsømte i weekenden, tirsdag-tordag undervisning i nogle timer, lektier og så aftenen til at have fri, og hygge med dem jeg bor med, ud og svømme, klatre eller andet, fredag undervisning hele dagen, og så weekend igen.

Fredag er blevet vores international mad oplevelses aften. I fredags var det hos amerikanerne med macharoni and cheese, hvidløgs kartoffelmos og chili con carne. Ugen inden var vi hos venezuelanerne til friture bagte små fyldte brød. Ved ikke hvad de hedder, men det var rigtig lækkert.

I forrige weekend var jeg med en ven af huset til en festival ude i en skov. Det var undergrunds, og de flyttede tre gange, så det tog os lang tid af finde det, og vi var også ved at kære fast i mudder på vej derud, men fundet var det rigtig sjovt. En flok moderne hippier, i deres mærkelige tøj, med telte i skoven, og så en scene med DJ’s der spillede uafbrudt. Lidt af en anderledes naturoplevelse end de andre, hvor vi oplevede den som den er, og ikke blæst væk i høj musik. Men der var bål og masser af dans og god stemning.

Morgenmad i det dejlige vejr inden vi fik gæster til gril senere på dagen. På billedet fra venstre til højre: Karis som jeg deler værelse med, Rene, Ben (Karis’ kæreste) og John. To britter og to new zealændere.

Denne weekend blev det varmt! Eller allerede siden første september har det været varmere, så nu kan det snart mærkes at det er Australien. Det er jo ækvivalent til den 10. marts derhjemme når man ser på månederne, hvilket gør vores nogen og 20 grader i går ret imponerende. Vi havde stor grilfest på vores terrasse. Karis har sin kæreste fra New Zealand på besøg et par dage, og så skulle vi selvfølgelig lave noget. Troede at de andre bare havde inviteret et par stykker, men vi var omkring 20 mennesker, hvilket da også er maximum for hvad vi kan have på terrassen. Fik smagt kænguru, som er rigtig lækkert. Smager lidt af råvildt. Vi gik over i parken lige bag vores hus og spillede noget der var en mellemting mellem rundbold og baseball.

Mine studier går godt. Jeg har efterhånden vænnet mig til arbejdsgangen og hvor meget hjemmearbejde der er, i forhold til undervisningen. Min første karakter var ‘satisfactory’ og altså kun bestået, til de første tegninger jeg skulle aflevere. De næste i samme fag har jeg ikke fået svar på, men underviseren sagde at de var bedre. Så langt så godt.
Fik to andre projekter tilbage i fredags. Et var også et tegneprojekt, hvor vi skulle tegne USB stik til James Bond, og designe dem sådan at det var multifunktionelt og ikke kun USB. Vi blev dog kun bedømt tegnemæssigt. En af de andre udvekslingsstudenter havde advaret mig, at underviseren havde dumpet en del fra min klasse, så var helt nervøs da vi skulle have tilbagemelding. Men fik ‘destinction’, som er den anden bedste karakter, ros og fik at vide at jeg er en af de bedste på holdet. Overraskende, da jeg altid synes det er flot det de andre tegner, når jeg kigger dem over skulderen.
Det andet projekt var et pop-up design vi skulle lave med udgangspunkt i en kunststilart. Jeg lavede en blomst der bløder sort, i stilen postmodernisme. Havde kæmpet med blomsten en hel aften, da limen ikke ville fungerer ordentligt. Vi skulle også lave research, og en fremlæggelse. Den eneste fejl i mit projekt var den dårlige limning – og jeg scorede derfor ‘high destinction’ og top karakter! Katjiing! Så kan jeg vidst roligt  bruge alle mine weekender på sjov, ballede og ture i naturen, hvis jeg kan holde den gode stil i skolen.

Jeg er begyndt at klatre lidt igen. Der er tre vægge under motorvejen nede ved floden, som er udendørs og gratis. Min sambo Rene tager tit derned, og har taget mig med et par gange. Der er ikke engang rigtige madrasser, men væggene er lavere end i Odense, og indbyder mere til at bevæge sig traverst end opad, og så bliver jeg ikke bange. Det er meget fedt at være i gang igen, selvom min krop gør ondt i tre dage efter.

Mie kommer i næste weekend sammen med Dallas. Det glæder jeg mig til. Jeg har en uges ferie, og vi tager på en tur ned langs kysten i nogle dage. Skal nok blive skægt.

Jeg har tilføjet nogle forskellige billeder af mine projekter. De to sidste er projekter der først afsluttes sidst i semesteret. Det ene er i sammenhæng med indiske håndværkere, hvor jeg samarbejder med nogle der laver appliqué, og vil lave et computer taske design, som de kan dekorere og sælge i vesten. Det andet projekt er et hvor jeg skal lære at bruge et computerprogram der hedder Illustrator. Vi skal lave papirsflyvere og dekorere dem. Mit tema er nordisk mytologi, og jeg laver så en kat, Thor og Midgårsormen, fra historien om Thors besøg hos Udgårdsloke. Indtil videre er jeg færdig med katten, der bliver til en orm, når flyet åbner sig.

Pop-up. Det endelige design forrest, og mine forskellige prototyper og modeller rundt omkring.

USB projekt, med forskellige ideer til USB stik, der også er noget andet.

Mine første prototyper af flyene. Katten, Thor og Midgårdsormen. Jeg scannede disse ind, og har tegnet ovenpå dem i illustrator.

Det færdige katte papirsfly og instruktionerne til hvordan det skal foldes.

Koncept plakat til at fortælle hvordan jeg har tænkt mig mit produkt skal være. Næste skridt er at lave prototyper.

Categories: Australien

Comments are closed.